Bărbat din Pitești, mort de Covid-19 în spital. Rudele îi acuză pe medici că nu l-au supravegheat

Miercuri a fost ziua cu cele mai multe cazuri de COVID-19, la 24 de ore, de la debutul epidemiei în țara noastră. Sunt 2.158 de noi îmbolnăviri, dar şi 33 de decese. Unul dintre ele este anchetat de Poliție.

Se întâmplă la Pitești, iar cel în cauză este un bărbat de 51 de ani. Familia îi acuză pe medici că nu l-au supravegheat şi nu au urmărit efectele tratamentului asupra lui.

Marin Turcu s-a dus la spital pe 10 septembrie şi a fost internat imediat. A doua zi a ajuns la Terapie Intensivă, unde i-a fost administrat oxigen. Fiica povesteşte că bolnavul a început să-i trimită mesaje în care spunea că se simte tot mai rău şi cerea ajutor.

Diana Turcu, fiica bărbatului: Mă sună noaptea şi-mi spunea: “Te rog sună repede pe secţia de ATI pentru că mi s-a mişcat masca, nu mai pot să respir”. Sunam repede în ATI şi primeam răspunsul: “Da, doamnă, e cineva la el !” Zic “doamnă, nu are cum să fie cineva la el, pentru că sunt cu el în telefon!”.

Diana Turcu: La 9 seara m-a sunat să-mi spună: “Tati, te rog vino şi ia-mă, pentru că nu mă simt , cobor eu în parcare, dar te rog vino şi ia-mă.” Am sunat şi mi-au spus: “Starea lui este foarte bună!”

Opt ore mai târziu, omul a murit.

Ingrid Alexandrescu, avocat: “Vorbim de o culpă medicală în ceea ce priveşte administrarea tratamentului şi supravegherea efectelor tratamentului administrat.”

Conducerea spitalului judeţean din Piteşti spune, însă, ca bărbatul a fost tot timpul în stare gravă. Suferea şi de alte boli, despre care familia nu ştia nimic.

Poliţia a deschis, în acest caz, un dosar penal pentru ucidere din culpă. scrie stirileprotv.ro