Au fost gasite ramasitele a 227 de copii: „Unii inca au par si piele”. Detalii uluitoare de la locul groazei

O echipa de arheologi a scos la iveala ramasitele a 227 de copii sacrificati potrivit unui ritual din cultura precolumbiana Chimu.

Ramasitele a 227 de copii gasite. Cultura Chimu a fost prezenta pe coasta de nord a statului Peru până la sfârşitul secolului al XV-lea, dupa cum a anunţat arheologul Feren Castillo, care a vorbit despre o descoperire fără echivalent în lume.

Ramasitele a 227 de copii gasite
Au fost gasite ramasitele a 227 de copii

Au fost gasite ramasitele a 227 de copii

 

„Este vorba despre cel mai mare sit de sacrificare a copiilor”, a precizat acest arheolog din oraşul Trujillo (nord-vest), adăugând că săpăturile începute în 2018 au fost efectuate în situl Pampa la Cruz, în staţiunea balneară Huanchaco, la circa 700 de kilometri nord de Lima.

Copiii sacrificaţi, cu vârste cuprinse între patru şi 14 ani, au fost ucişi conform unui ritual executat în onoarea zeilor civilizaţiei Chimu pentru a le potoli mânia, considerată responsabilă pentru catastrofele naturale, care erau în realitate asociate fenomenului climatic El Nino.

Arheologii au descoperit, de asemenea, dovezi ale unui episod de ploi abundente la momentul sacrificării.

„Oriunde săpam, găseam un alt (copil)”, înhumat cu faţa spre ocean”, a indicat arheologul, precizând că unii dintre aceştia au încă piele, păr şi poartă bijuterii din argint. Mai multe detalii aici.