Anunţ de ULTIMĂ ORĂ pentru cei vaccinaţi cu Pfizer. Ce trebuie să ştie românii imunizaţi cu acest ser

Ugur Sahin, cofondator al companiei farmaceutice germane BioNTech, a declarat că în cazul vaccinului distribuit de Pfizer este nevoie de administrarea unei a treia doze, la cel mult un an de la rapel, pentru a garanta menţinerea unei imunităţi maxime.

Anunţ de ULTIMĂ ORĂ pentru cei vaccinaţi cu Pfizer. Ugur Sahin, care conduce BioNTech împreună cu soţia sa, cercetătoarea Ozlem Turec, a declarat că eficacitatea maximă a vaccinului, de 97%, este atinsă după şapte zile de la administrarea celei de-a doua doze şi a reamintit, totodată, că după şase luni de la atingerea acestei imunităţi maxime, după a doua doză, aceasta începe să scadă.

Potrivit estimărilor actuale, acest lucru înseamnă că după trecerea a între nouă luni şi un an este nevoie de administrarea unei a treia doze de vaccin, pentru a garanta menţinerea unei imunităţi maxime.
Ugur Sahin s-a arătat, de asemenea, precaut referitor la liberalizarea restricţiilor pentru cei vaccinaţi. Este clar că acest lucru va avea loc, deoarece „toţi ne dorim să revenim la normalitate”, dar trebuie să evităm să facem „discriminare” între cei vaccinaţi şi cei care încă nu au avut acces la vaccin, a subliniat oficialul BioNTech.

Ugur Sahin este încrezător că vaccinul este eficient şi împotriva variantei indiene. „Metoda noastră se bazează pe experienţa căpătată împotriva cancerului. Am experimentat cu multe variante şi, până acum, cu toate am obţinut rezultate bune”, a declarat Ugur Sahin, la o întâlnire online cu reprezentanţi ai mass-media din Germania.

„Sunt încrezător că vom obţine rezultate bune şi împotriva variantei indiene”, a spus acesta, referitor la mutaţia virusului SARS-CoV-2, mult mai agresivă decât cele detectate anterior: „Până acum, vaccinul a dovedit eficacitate practic împotriva tuturor mutaţiilor cunoscute”.