Anunțul de ULTIMA ORA a lui Orban, după numărul URIAȘ de infectări din ultimele zile …https://news-stiri.com/apelul-8862

Specialiştii vin cu avertismente îngrijorătoare: pensia dată de stat ar putea fi foarte mică în viitor sau chiar să dispară. Criza coronavirusului a făcut că România să aibă mai mulţi pensionari decât salariaţi.

Analiștii economici avertizează că generațiile viitoare ar trebui să puna bani deoparte pentru că nu se știe dacă sistemul de pensii vă mai putea face față numărului tot mai mare de pensionari.

Criza COVID a făcut să avem mai mulți pensionari decât angajați, arată datele consultate de Ziarul Financiar. În ianuarie, situația era fix invers: erau cu 40.000 mai mulți angajați decât pensionari, pentru prima data în ultimii 20 de ani când balanță se inversase. Analiștii economici avertizează că generațiile viitoare ar cam trebui să puna bani deoparte pentru că nu se știe daca sistemul de pensii vă mai putea tine presiunea numărului tot mai mare de pensionari, relatează antena3.ro.

Cine sunt cei care ar putea avea pensii foarte mici sau deloc

Dacă în luna ianuarie existau 4,99 milioane de angajaţi (+ 40.000 de salariaţi faţă de pensionari) şi 4,95 milioane de pensionari, în luna aprilie, erau  4,9 milioane de angajaţi şi 4,944 milioane de pensionari ( +36.000 de pensionari faţă de salariaţi)

-generaţia X cei născuţi între anii 1965 şi 1979

-generaţia Y cei născuţi între 1980 şi 1994

 Ministrul Muncii: ”Va fi o creştere a pensiilor”

”Va fi o creştere a pensiilor. Este un Guvern responsabil care va anunţa o eventuală modificare a legii, în sensul procentului de 40% la sută cunoscut, în baza unor analize privind încasările la buget. Nu este nimeni care să nu vrea, nu este nimeni în această echipă guvernamentală care din rea voinţă să nu fie de acord cu cerinţele pensionarilor, pentru că nu avem cum. Este evident că este necesară o suplimentare, dar acest lucru trebuie să aibă susţinerea bugetului. Venim după o perioadă de pandemie, în care economia a fost greu lovită”, a explicat ministrul Muncii la TVR1,