Alte două cazuri de coronavirus în România!

Autoritățile din România au confirmat, în urmă cu puțin timp, alte două cazuri de coronavirus în România. Este vorba despre un bărbat de 45 de ani și de o femeie în vârstă de 38 de ani.

Mai avem două confirmări de coronavirus pozitiv. Sunt ale unui bărbat din Maramureș, de 45 de ani, care vine din afara zonelor carantinate din Italia și ale unei femei din Timișoara. Bărbatul s-a întors în țară pe 25 februarie, era bolnav în Italia. A ajuns în România cu febră, a mers la Maramureș la spital”, a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat.

Al doilea caz este o femeie de 38 de ani din Timișoara. Aceasta a mers la Bergamo, în Italia, pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată, a mers acasă în izolare. Azi, testul său a fost confirmat pozitiv.

Ambele persoane se află în centrele în care urmează să fie tratate; nu vor fi transferate. DSP va lua măsurile pentru ancheta epidemiologică și pentru a stabili contactele celor două persoane, mai ales de când au avut temperatură.”, a declarat Raed Arafat.

Primul caz de coronavirus din România a fost cel al unui tânăr de 25 de ani, din judeţul Gorj.

Vom reveni cu amănunte.