ALOCAȚIILE NU SE MAI DUBLEAZĂ

Premierul Ludovic Orban a anunțat că nu sunt bani la buget pentru alocații duble, așa că cei care se așteptau să primească mai mulți bani în aceasă lună, vor fi dezamăgiți. Orban susține că își dorește să se mărească alocațiile, însă momentan acest lucru nu este posibil.

„Noi nu putem accepta felul acesta de legiferare al creșterii alocațiilor. Avem patru variante posibile: fie atacarea la CCR, fie prorogarea termenului de intrare în vigoare, fie o reglementare care să prevadă, totuși, o creștere rațională a alocațiilor de copii, care repet, de la 1 ianuarie au crescut, tot în baza proiectului depus de PNL, fie mai avem o variantă, care ar cuprinde procedura de angajare a răspunderii”

, a afirmat Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL.

Se pare că în anul 2020 majorarea alocațiilor va avea loc treptat și nu este vorba nici pe departe de dublare.

„Ne dorim creșterea alocațiilor, căutăm o soluție, avem mai multe variante în analiză, astfel încât să garantăm copiilor României că vor beneficia în timp de o creștere a alocației care să fie posibil de finanțat. Gândiți-vă că dublarea alocațiilor, așa cum a cerut PSD, înseamnă creșterea cheltuielilor bugetului de stat cu peste 6 miliarde, care înseamnă creșterea deficitului bugetar cu un procent semnificativ”

, a concluzionat premierul.