Ai casa izolată cu polistiren sau cu vată minerală?

Un tanar arhitect din Targu Jiu trage un semnal de alarma cu privire la folosirea polistirenului si a vatei minerala drept materiale termoizolante.

Acesta sustine ca aceste materiale sunt extrem de periculoase mai ales in casele unde exista copii si recomanda inlocuirea acestora cu doua materiale ecologice, pe baza de lana de oaie si canepa.

Alexandru Hortopan sustine ca polistirenul este folosit in exces in Romania, iar oamenii nu stiu de pericolele la care se supun.

Pe langa faptul ca este un material usor inflamabil, acesta nu lasa peretele sa respire, astfel ca umiditatea din casa este ridicata, ceea ce duce la probleme respiratorii.

„Recomand folosirea celor două materiale mai ales la familiile cu copii mici. La ferestre se pune acum tâmplărie PVC, care este un material termuizolant, dar care nu «respiră», iar în combinaţie cu polistirenul, tot spaţiul din interior devine lipsit de oxigen şi cu o umiditate crescută. În acest fel, se dezvoltă microorganisme care pot duce la apariţia unor afecţiuni respiratorii.

Dacă un copil mic este crescut într-un asemenea spaţiu poate să aibă probleme cu bolile respiratorii“, sustine tanarul, potrivit adevarul.ro.