Aer polar în România!

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că, sâmbătă, 30 noiembrie, vremea începe să se răcească accentuat, mai ales că România este afectată în acest moment de un „vortex polar”. Meteorologii din Europa au anunțat că iarna aceasta va fi cea mai grea din ultimii 30 de ani!

România va fi afectată de ninsori abundente, ger și viscol în această iarnă care se anunță a fi cea mai grea din ultimele trei decenii. Meteorologii au anunțat că, de sâmbătă, România va fi traversată de vortexul polar, un val de aer rece.

Temperaturile se vor încadra însă în media normală a perioadei, în jumătatea de nord a țării, unde se vor înregistra înnorări și ploi. În restul țării cerul va avea înnorări temporare, iar pe arii mici va ploua. În zonele montane, se vor înregistra precipitații mixte, pe creste predominând ninsorile.

Din cauza vortexului polar, vom avea o iarnă aspră. Vremea rece se va instala de la sfârșitul lunii noiembrie, iar în luna decembrie, precipitațiile vor pune stăpânire pe întreaga țară, fiind așteptate lapoviță și ninsori.