Adevărul despre starea lui Rudel Obreja. Ce au scris în raport medicii care l-au consultat în penitenciar. ”A primit trei injecții cu morfină într-o singură zi”

Rudel Obreja a slăbit câteva zeci de kilograme în 4 luni din cauza problemelor de sănătate și nu putea dormi,

se arată în motivarea suspendării executării pedepsei cu închisoarea a fostului președinte al FRB.

Rudel Obreja, condamnat la 5 ani de închisoare, alături de Elena Udrea, în dosarul ”Gala Bute”, a fost eliberat din închisoare pentru o perioadă de 3 luni,

pentru a-și trata cele 5 probleme de sănătate de care suferă. Cea mai gravă: un cancer pancreatic în stare avansată, descoperit în urma unei analize CT, în data de 22 iunie 2022.

Rudel Obreja a slăbit 20 de kilograme în 4 luni

Obreja a pierdut 20 de kilograme în timpul detenției (aprilie – august 2022), din care 4 kilograme în ultimele 2 săptămâni petrecute după gratii, a arătat avocatul fostului șef al federației de box, conform motivării judecătorilor.

”Arată că petentul a pierdut în greutate 20 de kg aşa cum este specificat în raportul de expertiză medico-legală, rectificând astfel ceea ce a susţinut la termenul anterior, când a menţionat că a pierdut 16 kg, apreciind că pierderea în greutate atât de dramatică se întâmplă pentru

că organismul petentului nu mai poate să asimileze substanțele nutritive din mâncare, dar şi faptului că, în spital, alimentele primite nu sunt în concordanţă cu dieta pe care petentul trebuie să o respecte”, se arată în motivarea instanței, consultată de FANATIK.

Avocat: Lui Obreja i-au fost administrate 3 injecții cu morfină într-o singură zi

Apărătorul lui Obreja a mai arătat că acesta avea dureri ”peste media de suportabilitate” și că îi era administrată zilnic morfină. În data de 17 iulie 2022, medicii din penitenciar i-au administrat de 3 ori morfină în aceeași zi.