Accidentul ținut secret în România. Autobuzul care s-a prăbușit într-o prăpastie: au murit 14 oameni

În urmă cu 34 de ani, o tragedie umană s-a produs în Munții Apuseni, fiind unul dintre cele mai grave accidente din România comunistă.

Accidentul ținut secret în România

Accidentul s-a produs la data de 26 august 1987, pe drumul care leagă localitatea Mihoiești și Avram Iancu, în Munții Apuseni.

Atunci, un autobuz de transport călători s-a răsturnat într-o prăpastie de la marginea drumului, provocând moartea a 14 persoane, dintre care 11 au decedat pe loc. Toți erau locuitori ai satelor de pe Arieșul Mic și se întorceau acasă, fie de la muncă, fie de la oraș. Alte zece persoane au fost rănite în accident.

În prezent, dacă urci pe drumul județean 762, dinspre barajul Mihoiești spre Vidra, pe partea dreaptă, undeva, se poate vedea un monument funerar din marmură albă.

Alături se mai află și o cruce de fier, pe care este notat B. G., 5 octombrie 1974 – 26 august 1987. Se referă la cea mai tânără victimă a accidentului, un băiat care nu împlinise 13 ani. Monumentul funerar din marmură a fost ridicat în memoria lui, la aproximativ un an de la accident.