Accident rutier grav în judeţul Bacău! A fost implicat un microbuz cu 15 persoane! 7 oameni au murit – GALERIE FOTO, VIDEO, UPDATE

Un accident grav s-a produs duminică dimineaţă pe DN2 Bacău – Adjud, la ieşire din localitatea Răcăciuni, în care au fost implicate un autoturism şi un microbuz în care se aflau 15 persoane. Potrivit ISU Bacău, patru oameni și-au pierdut viața.

În accident au fost implicate 12 victime. Sapte dintre ele au decedat, iar restul de cinci, trei adulti si doi minori, au fost adusi la Unitatea de primiri urgente a SJU Bacau. Toti cei trei adulti sunt internati pe sectia chirurgie cu traumatisme multiple. Unul dintre ei este in sala de operatie. Ceilalti doi sunt monitorizati in vederea unei eventuale inrautatiri a starii lor de sanatate. Ambii sunt constienti. La copii situatia este putin diferita. Un copil de 3 ani este intr o stare mai buna, fiind internat pe sectia de Chirurgie pediatrica cu un traumatisma craniocerebral minor, contuzie toraco-abdominala si escoriatii. Cel de al doilea, de 15 ani, este in stare foarte grava, si este internat cu fractura de bazin, ruptura de splina, fractura femur drept si tensiune 4 cu 2.

La faţa locului se deplasează forţe de intervenţie ale ISU din Bacău, Galaţi şi Vrancea.

A fost solicitat şi elicopterul SMURD de la Iaşi.

De asemenea, se deplasează echipaje ale SMURD de la Bacău şi Sascut, dar şi 4 ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bacău.

Impactul a fost atât de puternic încât toţi oamenii aflaţi în cele două maşini au rămas încarceraţi. În autoturism, pe lângă şofer, se află şi doi copii, pe bancheta din spate, găsiţi inconştienţi.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău a activat planul roşu de intervenţie în cazul accidentului din Bacău, astfel că la faţa locului au fost trimise echipaje pentru Descarcerare, echipaje SMURD, un echipaj pentru transport victime multiple, echipaje SAJ, dar şi echipaje pentru descarcerare din cadrul ISU Galaţi, echipaje de la ISU Vrancea, precum şi elicopterul SMURD de la Iaşi.