A murit Viorel Nimigeanu. Artistul a fost răpus de COVID-19

Amurit Viorel Nimigeanu, îndrăgitul artist român. Din nefericire, a pierdut lupta cu virusul necruțător. Moartea lui a îndoliat lumea artei din țara noastră. Conform informațiilor din presa locală, Nimigeanu s-a stins din cauza COVID-19, la vârsta de 70 de ani.

După ce s-a aflat de moartea lui Bogdan Stanoevici, lumea artei suferă o nouă pierdere crâncenă.. Viorel Nimigeanu, un faimos pictor care locuia la Cluj-Napoca, era considerat unul dintre cei mai mari artiști plastici din țara noastră. Pe lângă cariera de pictor, el s-a făcut remarcat și în învățământ.

Nimigeanu lucra ca profesor la Universitatea de Artă și Design (UAD). Dispariția lui lasă în urmă o familie îndurerată, precum și un gol în sufletul prietenilor, admiratorilor și elevilor săi. A reușit, de asemenea, să organizeze peste 20 de expoziții, atât în România, cât și în străinătate.

A murit Viorel Nimigeanu, artist plastic

Se pare că artistul a luptat cu virusul, dar corpul a cedat, în cele din urmă. Era intubat de o săptămână la secția de Terapie Intensivă, la o unitate spitalicească din București.

„Suntem profund întristați să aflăm că a plecat dintre noi astăzi și apreciatul artist Viorel Nimigeanu, pictor de o sensibilitate aparte și un apropiat prieten și susținător al instituției noastre. Gândurile noastre se îndreaptă spre familia domniei sale. Dumnezeu să îl odihnească în pace!’, este anunțul Operei Naționale Cluj-Napoca.