A murit Ioan Berci, un iubit taragotist din România. Lumea artistică, din nou răpusă de durere

Ioan Berci a fost și el trimis în corul îngerilor, alături de alți mari artiști din România. Lumea muzicii populare îl plânge pe unul dintre cei mai iubiți taragotiști din țară.
Artistul Ioan Berci, unul dintre cei mai cunoscuți taragotiști din nord-vestul țării s-a stins din viață la vârsta de numai 54 de ani.
Ioan Berciera profesor de oboi si taragot la Colegiul de Muzica „Sigismund Toduta” Cluj-Napoca.

Mai mulți artiști deplâng moartea taragotistului Ioan Berci
Pe rețelele de socializare curg mesajele de condoleanțe, după ce s-a aflat vestea pierderii acestui instrumentist faimos în România.

„Plânge Cerul după tine, Nelu, dragă Ioan Berci. Cuvintele-s de prisos… Ne-ai lăsat muți… Alaltăieri când am stat la o poveste nici nu mi-am putut imagina că azi îți voi spune…”să-ți fie țărâna ușoară”. Ne știam de-o „viață”, de când eram elevi la Liceul de Muzică… îmi trec prin minte atâtea amintiri…

 

„Cu durere în suflet și un regret profund, astăzi ne despărțim de cel care a fost Ioan Berci, un om de cultură, un muzician de excepție, un taragotist extraordinar, un profesor devotat, un bun creștin, un soț și tată exemplar. Atenția noastră se îndreaptă spre familia îndoliată, adresându-le sincere condoleanțe! Bunul Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace și liniște!”, a transmis Parohia Ortodoxă Mănăstireni, potrivit directmm.ro.

 

Vlăduța Lupău, răpusă de durere după aflarea veștii că Ioan Berci a murit
„Mult prea devreme ne-a părăsit marele maestru Ioan Berci veșnică pomenire! Un om și artist desăvârșit Condoleanțe familiei!”, a notat Vlăduța Lupău.