A murit cântăreața Tina Turner

Cântăreața Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani, a anunțat purtătorul ei de cuvânt.

„Tina Turner, „Regina rock’n roll-ului”, a murit în pace astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția. Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”, a transmis purtătorul de cuvânt.

Vedeta născută în SUA a fost una dintre cele mai iubite cântărețe rock,

cunoscută pentru carisma sa de pe scenă și pentru o serie de hituri, printre care The Best, Proud Mary, Private Dancer și What’s Love Got to Do With It.

Cântăreața a fost la rândul ei abuzată de fostul soț și partener în muzică, Ike. Cei doi s-au căsătorit în 1962, Tina susținând că a făcut acest pas de frică.

„A trebuit să spun da, altfel se lăsa cu bătaie. Apoi am plecat să ne căsătorim. N-a fost nunta pe care mi-am dorit-o”, a povestit în cartea sa de memorii.

În timp ce Tina devenea din ce în ce mai populară, Ike, dependent de droguri, a devenit gelos, iar abuzurile erau mai dese.

„Era crud pentru că depindea de mine. Nu-i plăcea că depindea de mine. Și nu doream să mă bat cu el, fiindcă mă alegeam mereu cu un ochi învineți, cu nasul rupt, cu o buză spartă sau o coastă fracturată”, a spus ea.

Deși avea patru copii lângă ea, din care doi proveneau dintr-o relație anterioară a soțului, Tina a renunțat la orice sprijin din partea lui Ike și la drepturile asupra melodiilor comune. El a murit în 2007.

Tina Turner a luat în calcul sinuciderea asistată

În 2020, pe când avea 80 de ani, Tina Turner declara pentru The Mirror că se simte fericită, chiar dacă este bolnavă.

„Am 80 de ani. Ce crezi? Cum mă gândeam că o să fiu la 80 de ani? Nu aşa. Arăt bine. Mă simt bine. Am trecut prin boli grave, dar le-am depășit. E ca și cum aș avea o a doua şansă în viaţă. Sunt fericită să am 80 de ani”, a spus ea.

După ce în 2013 s-a căsătorit cu producătorul muzical german Erwin Bach, Tina Turner a suferit un atac cerebral ușor. Artista a fost nevoită să învețe din nou să meargă. Trei ani mai târziu a fost diagnosticată cu insuficiență renală și cancer intestinal.

Tina Turner s-a vindecat de cancer după ce i s-a extirpat o parte din intestine, însă i s-au agravat problemele renale.

Cântăreața a luat în calcul sinuciderea astitată. Erwin i-a donat un rinichi, iar operația de transplant s-a încheiat cu bine în aprilie 2017.

Tina Turner s-a retras din viața publică după turneul de adio din 2008-2009.