A murit marele scriitor și scenarist francez Jean-Claude Carriere

Marele scriitor, regizor şi scenarist francez Jean-Claude Carriere, autor al peste 60 de scenarii şi aproximativ 80 de lucrări (poveşti, eseuri, traduceri, ficţiuni, interviuri), a murit luni seară, la vârsta de 89 de ani.

Jean-Claude Carriere, care nu suferea de nicio boală anume, a murit în somn, în locuinţa sa din Paris, a anunţat fiica scriitorului francez, Kiara Carriere.

Jean-Claude Carriereeste creditat de IMDB cu realizarea a 151 de scenarii de film, începând cu anul 1961. Carriere a fost și actor, jucând în peste 35 de producții cinematografice. El a colaborat în special cu regizorii Luis Bunuel, Jacques Deray şi Milos Forman

Una dintre cărțile lui Cariere traduse în România este” Cercul mincinoşilor- Cele mai frumoase poveşti filozofice din lumea întreagă„, apărută la editura Humanitas.

 

Jean-Claude Carriere

Jean-Claude Carriere, un artist multilateral

Născut pe 17 septembrie 1931, Jean-Claude Carriere şi-a plasat viaţa sub semnul „întâlnirilor, prieteniei şi a maeştrilor vieţii”, precum Dalai Lama, împreună cu care a scris o carte, sau cineastul spaniol Luis Bunuel, cu care a colaborat timp de 19 ani, până la moartea acestuia.