A murit Luminița Constantinescu, critic muzical şi realizator de emisiuni: „A dăruit momente de neuitat”

Amurit Luminita Constantinescu, critic muzical și realizator de emisiuni de televiziune si radio. Avea 71 de ani și s-a stins din viață pe patul de spital, unde fusese internată înainte de sărbători.

Luminița Constantinescu, una dintre cele mai cunoscute realizatoare de emisiuni de televiziune și radio, și-a dat ultima suflare pe patul de spital. Criticul muzical se afla internată încă de pe data de 30 decembrie.

Luminita-Constantinescu-a-murit-2

Era internată în spital din 30 decembrie şi s-a prăpădit în această dimineaţă. Pentru mine a fost nu numai o colegă, a fost prietena mea cea mai bună. Am stat în cămin împreună până în clipa în care ea s-a căsătorit şi a plecat cu soţul ei. Am rămas însă la fel de bune prietene în toată această perioadă, din anul 1967 când ne-am cunoscut la admitere la Conservator şi până acum în ultima clipă.

Luminita-Constantinescu-a-murit-4

 

A fost una dintre cele mai bune colaboratoare pe care le-a avut Radioul, vorbesc despre perioada în care a trecut în televiziune, pentru că primii ani i-a petrecut în radio, alături de mine, ea la secţia de operă, eu la secţia de muzică corală. Apoi a trecut în televiziune şi acolo a devenit unul din cei mai buni realizatori din Redacţia muzicală, cu imaginaţie, cu o voinţă extraordinară şi cu dragoste de muzică, şi cu foarte multă pasiune. Tot ce făcea făcea cu pasiune, punea sufletul. Probabil de aia s-a şi prăpădit acum, pentru că a ars ca o flacără. Aşa că lumina ei s-a stins’.