A fost descoperită o nouă tulpină de COVID-19. Aceasta nu ar putea fi detectată de testele PCR

Descoperire care alertează sistemul medical din Franța. Conform medicilor, în regiune a fost descoperită o nouă tulpină de COVID-19. Aceasta nu ar putea fi detectată de testele PCR, spun cercetătorii francezi. În aceste momente, aceiaşi cercetători analizează gradul său de transmitere dar şi dacă boala poate provoca efecte mai grave decât cele cunoscute în prezent.

Tulpina de COVID-19 a fost detectată în Bretania, iar anunţul a fost făcut de Direcţia Generală a Sănătății din Franța.

Tulpina de COVID-19 a apărut într-un focar dintr-un spital

Conform specialiştilor, tulpina a fost descoperită în spitalul Lannion din nord-vestul Franței, într-un focar de COVID-19. În unitatea medicală au fost detectate 79 de cazuri de COVID-19 dintre care 8 au fost atribuite noii tulpini de COVID-19.

Noua tulpină nu ar fi mai periculoasă decât tulpinile cunoscute

Conform primelor analize realizate asupra noii tulpini de COVID-19, contagiozitatea şi gravitatea nu este mai periculoasă decât tulpinele cunoscute până în prezent. DGS a precizat că specialiştii încearcă să se determine dacă vaccinurile actuale sunt eficiente împotriva acestei noi tulpini.

România are propria tulpină

O informaţie apărută în spaţiul public afirma faptul că, pe lângă tulpina britanică, cea africană, România are o proprie tulpină de COVID-19. Totuşi, medicul Alexandru Rafila infirmă această declaraţie spunând că presupusa tulpină este mai degrabă o mutaţie prezentă în mai multe ţări

„Nu era vorba de tulpina romaneasca , ci de o mutaţie semnalată la o tulpină de virus care a circulat şi în România. Prima dată a fost descoperită în Scoţia. Ulterior, a mai fost descoperită în încă 34 de ţări”, subliniază medicul.