Cu ce se ocupa stareta acum si cum arata fetele, la 5 anisori

Elena Gatlan, asa cum se numeste in cartea de identitate fosta calugarita, isi intretine gemenele concepute in manastire din salariul pe care il castiga la o fabrica de incaltaminte. Fosta stareta Sebastiana simte ca a fost hulita pe nedrept de societate, iar acum vrea sa duca o viata retrasa.

Chiar daca a fost excomunicata de Biserica Ortodoxa in urma cu cinci ani pentru ca a avut o idila cu un calugar, aventura din care au rezultat doua fete gemene, fosta stareta Sebastiana nu a putut sa intoarca spatele credintei. Ana Ecaterina si Maria Nectaria, fetitele sale, sunt invatate sa respecte toate regulile invataturii crestine, asa cum ne-au precizat apropiati ai femeii.

In urma cu cinci ani, in luna noiembrie, maica de la manastirea din Tariceni (judetul Calarasi) nastea doua fete gemene la Spitalul Colentina din Bucuresti. Imediat, a fost acuzata din toate partile pentru aceasta sarcina, iar acum femeia spune ca s-a simtit ca a fost cea mai dispretuita femeie dupa Revolutie.

Se plange putinilor apropiati ca a fost hulita fara sa faca rau vreunei persoane, fara sa fure ceva. Insa, intelege ca a facut rau imaginii Bisericii. Acum, ajunsa la varsta de 44 de ani, s-a izolat si mai mult. Nu vrea sa mai aiba prieteni cu exceptia a doua-trei persoane care au ajutat-o. Oameni care au sprijinit-o in 2011, in perioada cand femeia risca sa ajunga pe drumuri cu cei doi bebelusi. Unul dintre acestia este nasul fetitelor, Stefan Florescu, presedintele Fundatiei “Din suflet pentru suflet”.

Elena s-a mutat de patru ani in Bucuresti si lucreaza la o fabrica de incaltaminte. Locuieste singura, nu are un partener de viata si nici nu este interesata sa aba vreo relatie. O mai ajuta o prietena maica, acesta avand uneori grija de fetite, cand este la munca.

Ana Ecaterina si Maria Nectaria vor face cinci ani in luna noiembrie si merg la gradinita. “Sunt doi copii minunati. Eu am ales sa o ajut, desi atunci si Biserica o respingea, pentru ca am inteles ca nu facuse rau nimanui, iar fetitele chiar nu aveau nicio vina. Am zis sa nu o judec si eu”, ne mai spune Stefan Florescu.