1 EURO = 6.74 LEI. CURSUL VALUTAR CARE A ȘOCAT TOATĂ ROMÂNIA

În ultima perioadă, moneda europeană a cunoscut creșteri aproape zilnice, ceea ce a reprezentat o veste extrem de tristă pentru românii care plătesc rate și chirii în euro. Cu toate acestea, faptul că o casă de schimb valutar din Târgu Mureș vindea un euro la un preț halucinant i-a făcut pe internauți să-și dea coate.

Un tânăr din Târgu-Mureș a șocat pe toată lumea în momentul în care a postat pe Facebook o fotografie cu un curs valutar bizar.
Deși au crezut, în primă fază, că este vorba de o farsă, oamenii s-au convins, în cele din urmă, că respectiva casă de schimb valutar chiar cu atât vindea un euro. Mai exact, este vorba despre impresionanta sumă de…6.74 lei!
”Curs valutar bun la Kaufland Gheorghe Doja”, a fost mesajul pe care l-a postat internautul în dreptul fotografiei. În astfel de condiții, nimeni nu se mai miră că aceeași casă de schimb valutar vinde 1 dolar cu 5, 4 lei, iar o liră sterlină este cotată, la vânzare, la… 8.3 lei. Forint-ul e cel mai tare”, ”Și eu am văzut scoruri de genul asta de vreo 10 zile.”, ”E pe bune, si eu am vazut”, ”Careva a facut misto”, ”Sansa mea sa devin bogata daca plec in Romania”, au fost câteva dintre comentariile postate pe pagina de Facebook a grupului ”Ești din Târgu-Mureș dacă…”

Euro, într-o continuă creștere
Potrivit informațiilor oferite de Banca Națională a României, în ultimele zile, euro a fost într-o continuă creștere. Mai mult, specialiștii sunt de părere că moneda europeană va continua să crească și în perioada următoare, câștigând teren în fața leului. Pe de altă parte, valoarea unui dolar și a unei lire sterline a fost una oscilantă în zilele precedente, înregistrând mici modificări de la o zi la alta.